Ashels, bis op verzoek

Geplaatst door op 6 juni 2014

ashels_20j_50_ploter_bd_stdVRIJDAG 11 JULI, 20.00-22.30u. Met Ashels sluiten we het seizoen in de Herberg af in stijl. Deze groep werd in 1988 opgericht en geeft intussen al 25 jaar met wisselende bezetting het Vlaamse folklandschap mee kleur. De groep bracht in die periode 3 cd’s (’Hier en nu’ 1995, ‘Galeria’ 1999, ‘Mirage’ eind 2007) en 1 mini-cd (‘Minnelusten’ 2005) uit. Ze lieten van zich horen op het folkfestival van Dranouter en op Winterfolk in de AB te Brussel maar traden ook op in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Slovenië.
Intussen zijn ze terug met de vier oorspronkelijke musici, hebben ze hun repertoire deels heruitgevonden en enkele ‘oude liefdes’ herontdekt. Zo krijgt een streepje barokmuziek terug een plaats en zijn ze op bezoek gegaan bij onze keltische buren. Eigen nummers blijven een centrale plaats hebben, net zoals arrangement en humor (niet altijd in die volgorde) onafscheidelijke metgezellen zijn. Ashels is Wilfried De Schepper (gitaar, cello, traverso en fluiten), Guido De Meester (percussie, hommel, mondharp en doedelzak), Ulrich Garriau (tin whistle, low whistle, kromhoorn en doedelzak) en Paul Garriau (draailier en gitaar).
Vorig jaar in juli gaven ze hier een zalig optreden, achteraf vonden we slechts één zaak jammer: we hadden geen dansvloer voorzien, en daar passen we dit jaar een mouw aan !

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: vrijdag 11 juli, 20-22u30
Toegang naar aloude gewoonte gratis

Voor wie een voorproefje wenst, klik hier

Reacties zijn gesloten.