60 Jaar Shopska Salata… een Bulgaarse namiddag

Geplaatst door op 25 april 2016

tumblr_m30bmo3BtG1r1mzfyo1_r1_500

ZONDAG 8 MEI, 15.00-18.00u De Shopska Salata is allicht het meest bekende Bulgaarse gerecht. Dit jaar bestaat deze salade, met als basisingredieënten komkommer, tomaten en kaas, 60 jaar. We vieren deze verjaardag in herberg Macharius met een gratis workshop ‘Shopska Salata bereiden’ onder leiding van onze Bulgaarse buren, Nellie en Silvana.

Leer over de ingrediënten, de bereidingswijze en de geschiedenis van deze simpele, maar overheerlijke, salade (die wij natuurlijk achteraf gezamenlijk gaan opeten vergezeld van een glaasje Rakia).

Het wordt een fijne middag die niet alleen in het teken staat van Shopska Salata. We maken kennis met de Bulgaarse cultuur in allerlei facetten… muziek, dans, taal… Wie weet wat voor Bulgaarse verrassingen ons op deze zondagmiddag nog te wachten staan!

We vragen iedereen die interesse heeft om aan de workshop deel te nemen zich in te schrijven. Zo weten de herbergiers hoeveel tomaten en komkommers we moeten inkopen! Inschrijven kan door een mail te sturen naar henkmol@burenvandeabdij.be

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: zondagmiddag 8 mei, 15.00-18.00u
Toegang & deelname uiteraard gratis

Reacties zijn gesloten.