40.000 hardwerkende buren er’bij’ !

Geplaatst door op 15 juli 2011

De abdij leek dit weekend heel eventjes op een materniteit. Alle ingrediënten waren immers aanwezig: zenuwachtige ouders, tevreden vroedkundigen en uiteraard, de lang verwachte boreling. Beter gekend als de Buren, de imkers en een gloednieuwe zwerm bijen.

Heel stilletjes, onder dekking van de nacht, namen zaterdag om en bij de veertigduizend bijen hun intrek in de beeldentuin van de abdij. Verborgen achter een stukje balustrade van het oude Pakhuis aan de Korenmarkt krijgen de twee kasten (is het gerechtvaardigd om in dit geval over een tweeling te spreken? – ik denk het wel) nu een hele zomer de tijd om te bekomen van hun verhuis en hun nieuwe omgeving te verkennen. Eigen Sint-Baafshoning, iets waar we toch allemaal stiekem naar uitkijken, zal pas voor volgend jaar zijn. En over honingbier, honingkoek, honingtoffees, koninginnenbrij, waskaarsen en een eigen shampolijn met honing … daarover kan voorlopig enkel in heel voorwaardelijke wijs worden gedacht.

Maar toch, de zwerm is er nu. Oef. Onze bijen zullen vanaf de eerste dag hun bijdrage leveren aan het herstel van het ecologisch evenwicht in de wijk. Ze zullen de natuur terug iets dichter bij onze verwende stadskinderen – en dito volwassenen – brengen. Ons eerste Jenny Walry-gesprek wordt na amper een maand in daden omgezet, en daar mogen we best fier op zijn.

En verder ? Geduld, veel geduld misschien, en liefde geven, veel liefde, want ’t is algemeen geweten, enkel zo worden kleintjes groot, flink en vooral gelukkig. De toekomst ziet er alweer een stukje mooier uit, we houden jullie op de hoogte !

Reacties zijn gesloten.