Wild Strings Trio – live uit de Balkan

Geplaatst door op 24 februari 2018

VRIJDAG 1 JUNI, 20.00-22.00u. “Wild Strings Trio is een symbiose van drie muzikanten, van drie muzikale culturen. Traditionele Balkan met jazz en klassiek in een uitbundig feest van heldere kleuren en texturen, complexe harmonieën en ritmes, en dit alles gemixt met een gulle dosis levensgenot.

Met Slovenië als thuisbasis werkt het ‘Wild Strings Trio’ samen sinds begin 2014. Het initiële duo van de Sloveense Balkan gitarist Aleksander Kuzmić en de Slovaakse jazz violiste Petra Onderufová leerde de Franse post-klassieke cellist Toby Kuhn kennen. Dit bleek door hun natuurlijke energie en liefde voor improvisatie een perfecte match.

Altijd zoekende naar nieuwe manieren om hun eigen muzikale ideeën te combineren, hebben ze een nooit te stillen honger naar het ontdekken van andere tradities. Het ‘Wild Strings Trio’ staat voor een unieke klank die Balkan Gipsy melodieën samenbrengt met invloeden van Keltisch, Klassiek, Jazz, Pop, Funk en zelfs Metal. Dit alles wordt aan elkaar gelijmd met hun onweerstaanbare enthousiasme.”

Tot daar hun aankondiging voor het concert dat ze vorig jaar in het Muzikantenhuis gaven. En beter kunnen we zelf het niet zeggen ….

Voor wie desondanks nog niet overtuigd is, een fragment uit hun laatste cd, Lost Weekend, kan je hier beluisteren.

Klik hier voor het facebookevenement.

Waar: Herberg Macharius, Coyendanspark 1
Wanneer: vrijdagavond 1 juni, 20u
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.