Literatürclub – Frankenstein in de ruïnes van de Sint-Baafsabdij

Geplaatst door op 24 februari 2017

Still uit de film van James Whale, ‘Frankenstein’ (1931)

DONDERDAG 6 APRIL, 19.00-22.00u. Het verhaal van Frankenstein is afkomstig van Mary Shelley. Zij verzon het in het jaar 1816 in Villa Diodati aan de rand van het Meer van Genève. Het was een zomer met hevige regen en zelfs sneeuwbuien en het gezelschap waarin de 18-jarige Mary Shelley verkeerde, verveelde zich stierlijk.
‘We will each write a ghost story’ stelde de Engelse dichter Lord Byron voor. Waarop Shelley een begin maakte van haar wereldberoemde roman. Twee jaar later in 1818 voltooide de jonge vrouw ‘Frankenstein; or, The Modern Prometheus’.
Op donderdag 6 april wijkt Literatürclub, een leesgroep voor Turkse en Nederlandstalige boeken en poëzie, uit naar Gent voor een sessie over Mary Shelley, Frankenstein.

– Vanaf 19.00 u is er onthaal in Herberg Macharius (Coyendanspark, Voorhoutkaai 43+) met projectie van de film van James Whale, Frankenstein (1931).
– Om 20.15 u stelt Gülcan Kahraman Akrostiş voor, een uniek Nederlands- en Turkstalig tijdschrift voor Literatuur, Cultuur en Kunst.
Daarna wordt de roman van Mary Shelley ingeleid door Johan De Vos.
– Vanaf 20.30 u lezen Gülcan Kahraman, Nerkiz Şahin en Mieke Debrabandere fragmenten voor op spannende locaties in de ruïnes van de Sint-Baafsabdij.
– Om 21.00 u kan in Herberg Macharius in kleinere groepjes de leeservaring met de roman van Mary Shelley worden gedeeld.
– Om 21.30 u brengt Johan De Vos een prozatekst over het Massief van de Mont Blanc (waar de creatie van Victor Frankenstein naartoe vlucht), afgewisseld met poëzie van Nerkiz Şahin en begeleid door Wim De Winter op baǧlama.
– 22.00 u Slot.

Alle literatuurliefhebbers zijn welkom.

Activiteit in samenwerking met de Unie van Turkse Verenigingen, Arte en De Centrale.

Waar: Herberg Macharius, Coyendanspark 1
Wanneer: donderdagavond 6 april, 19u
Deelname is gratis

2 reacties op Literatürclub – Frankenstein in de ruïnes van de Sint-Baafsabdij

  • Kathelyne Van den Berghe zegt:

    ik wil dit wel eens meemaken, is er nog plaats?

    • Henk zegt:

      Hallo Kathelyne, we werken niet met reservaties dus als je op tijd bent is er zeker nog plaats… misschien tot vanavond!