Europa en de internationale wapenhandel

Geplaatst door op 24 augustus 2016

vredesduifDONDERDAG 22 SEPTEMBER, 20.00-22.00u. Alle Europese landen samen vormen één van de grootse wapenexporteurs ter wereld. Bram Vranken van Vredesactie en Filip Reyniers van IPIS vertellen over wapenhandel. Hoe groot is de Europese wapenhandel in vergelijking met de andere grote blokken? Wat is de plaats van België in het Europese peloton? Waar komen de Europese wapens terecht? Wie verdient eraan? Welke rol speelt de EU? Wat doet de wapenlobby in Brussel? Wat met de verdragen die de handel in wapens reguleren? Hoe sterk zijn die ?Welke rol speelt de vredesbeweging?

De vredesbeweging plant een actiedag tegen wapenhandel op 10 november in Brussel. Wapenhandelaars en politici vergaderen dan achter gesloten deuren op de conferentie van het Europees Defensieagentschap. De vredesbeweging wil druk zetten op die bijeenkomst en licht haar actie toe.

Wil u meer te weten komen over dit alles, kom dan op donderdag 22 september om 20u naar Herberg Macharius in Gent (in het poortgebouw aan de Voorhoutkaai)

Reacties zijn gesloten.