2014, een jaar van te veel oorlog en te weinig vrede? Een gesprek

Geplaatst door op 1 december 2014

2014.12.28

ZONDAG 28 DECEMBER, 15.00-17.00u. De voorbije 12 maanden waren turbulent: oorlog leek dichterbij te komen: Oekraïne, Syrië, en onze jongeren die naar Syrië gaan vechten. En in het Verre Oosten maakt de opkomst van een zelfbewust China de buurlanden zenuwachtig. Hoe zijn we daar beland en kunnen we er iets aan doen? Waarom gaan jongeren uit Vilvoorde vechten in een bloedige oorlog 4000 km verder? Hoe kunnen we dat voorkomen?
Is onze samenleving er een van vrede of groeien de spanningen? Begrijpen de mensen in onze steeds diversere samenleving elkaar? Is er tijd en ruimte om elkaar te leren begrijpen? Volstaat het naast elkaar te leven of willen we meer?
De Belgische politiek werd sterk gedomineerd door de besparingen die de diverse regeringen oplegden. De discussies over de besparingen, en of iedereen er wel voldoende toe bijdraagt waren bij wijlen hevig. Gaat dit louter over de verdeling van onze koek of ook over het feit dat de koek in Europa niet veel meer groeit. Heeft Europa zijn beste tijd gehad of is het net goed nieuws dat de koek in de wereld wat eerlijker wordt verdeeld?

We spreken over deze een en andere kwesties met Ruddy Doom, professor em. internationale politiek, Luc Van Looy, bisschop van Gent, Meryem Kacar, voormalig senator en advocaat, Jamila Channouf en Brahim Laytouss. Moderator van dienst is John Vandaele, Buur en journalist bij MO*.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: zondagnamiddag 28 december, 15-17u
Iedereen van harte welkom, toegang is zoals steeds gratis

Reacties zijn gesloten.