11.11.11 op 11/11, met accordeon !

Geplaatst door op 27 oktober 2012

ZONDAG 11 NOVEMBER, 10.00-18.00u. De Buren zetten de deuren van de Herberg net als vorig jaar  open voor de actie van 11.11.11. Ook wij zijn immers bezorgd, ook wij willen iets doen aan het milieu en de klimaatverandering. Met kleinschalige projecten zoals onze bijen (die het trouwens uitstekend stellen) of de gespreksavonden die we organiseerden met het oog op bewustmaking, droegen we de voorbije jaren reeds een steentje bij. De herberg zal die zondag het zenuwpunt van de lokale actieploeg zijn. De vele vrijwilligers krijgen er een hapje en een drankje, kunnen aan de toog ervaringen uitwisselen en even bekomen. Tussen de bedrijven door (14u tot 15u) zal een gelegenheidsensemble met niet minder dan 7 jonge accordeonisten – die zichzelf heel toepasselijk ‘par azaar’ hebben gedoopt – een streepje muziek aanbieden. Ze brengen een tiental deuntjes die iedereen waarschijnlijk kan meezingen, zoals ze zelf lieten weten:
Een walsje, een polka, een tango of “nen plakker”, wij brengen het allemaal en hopen dat u ook een danske komt placeren“.
Het spreekt natuurlijk voor zich dat ook de buren en andere sympathisanten die zondagnamiddag naar ‘aloude gewoonte’ welkom zijn.
Waarvoor 11.11.11 dit jaar terug de straat opkomt, laten we hen graag zelf vertellen, meer info vind je op hun website:

Jaarlijks 300.000 klimaatdoden.
De klimaatverandering is geen toekomstprobleem. In het Zuiden is de opwarming van de aarde nu al zichtbaar door droogte, overstromingen, orkanen. Miljoenen mensen voelen de gevolgen hiervan door mislukte oogsten, ondervoeding, ziektes en gedwongen migratie. Deze cijfers maken duidelijk dat er geen tijd te verliezen is. We moeten het roer drastisch omgooien.
11.11.11 vraagt politici om hoogdringend werk te maken van een rechtvaardig en mondiaal klimaatakkoord.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai
Wanneer: zondag 11 november, 10-18u
Toegang uiteraard gratis

Reacties zijn gesloten.