Luciano Massa & Rubén Minguez – zuiderse warmte op Allerheiligen

Geplaatst door op 24 september 2015

Luciano MassaZONDAG 1 NOVEMBER, 15.00-16.30u. Luciano Massa groeide op in het Argentijnse La Plata waar hij klassieke gitaar ging studeren aan het Gilardo Gilardi Conservatorium en aan de Facultad de Bellas Artes van de Universidad Nacional de La Plata. Tezelfdertijd vervolmaakte hij zich bij Abel Carlevaro in Montevideo (Uruguay) en bij Victor Villadangos, Liliana Ardissone, Mauricio Weintraub en Eduardo Isaac in Buenos Aires en Paraná (Argentinië). In 2000 gaf hij zijn eerste recitals en vijf jaar werd hij docent Klassieke Gitaar en Muziekgeschiedenis aan de universiteit van La Plata. Hij maakte de oversteek naar Europa, volgde bijkomende studies in Duitsland, een masterclass bij José Luis Rodrigo in Santiago de Compostela en speelde op het Andiamo Festival in het kader van het Festival van Vlaanderen. En zoals dat dikwijls gaat, eenmaal Gent gewoon, vestigde hij er zich in 2010 permanent. Hij volgde klassieke gitaar aan het Gentse conservatorium en haalde daar zijn Europese mastertitel bij Johan Fostier. Sindsdien concerteert hij regelmatig en is hij docent klassieke gitaar aan de Gentse muziekacademie.
Wat mogen we vandaag verwachten ? Blijft voorlopig nog een verrassing, Luciano speelt immers zowel renaissancestukken als hedendaagse gitaarmuziek, met een lichte voorkeur voor jazz, tango en Argentijnse folkmuziek.

Ruben gitaarDe keuze wordt ongetwijfeld mee bepaald door zijn gelegenheidscompagnon. Rubén Minguez begon op zijn zestiende klassieke gitaar te studeren bij de Cubaanse gitarist Dagoberto Arguiz in de muziekacademie van “Los Cristianos” in Tenerife (Spanje). In december 1999 verhuisde hij naar Gent waar hij gitaar studeerde bij Ilona Lakatos aan de muziekacademie van het GO te Gent. In 2003 startte hij zijn gitaaropleiding aan het conservatorium te Antwerpen bij Roland Broux, waar hij zijn kandidatuur behaalde. Zijn masteropleiding volgde hij bij Yves Storms aan het conservatorium te Gent, waar hij in 2008 afstudeerde. Rubén volgde reeds verschillende master classes bij onder andere Yves Storms, Alex Garrobe, Fernando Espi, Denis Azabagic en Johan Fostier. Momenteel geeft Rubén les aan de muziekacademie van het GO te Gent.

Meer info over Luciano Massa vind je hier.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: zondagnamiddag 1 november, 15u
Toegang gratis

 

Reacties zijn gesloten.