Evenementen worden geladen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is geweest.

Steven Vromman en Lieven Scheire komen koken met de zon (in verband met meer kans op zon is deze activiteit verplaatst van zaterdag naar zondag!)

22 juli 2012 @ 12:00 - 15:00

We naderen het einde van het tijdperk van de goedkope fossiele brandstoffen. Hoog tijd om alternatieven te zoeken. Op 21 juli komt Steven Vromman (de Low Impact Man) langs met zijn Low Impact Man mobiel. De bedoeling is om die middag te koken enkel met energie van de zon. Met twee verschillende types van zonneovens demonstreert hij wat de mogelijkheden zijn om te koken zonder CO2 uitstoot.
Tevens kan je meemaken hoe een zonne-douche zak werkt, wat een hooikist is en hoe een pot-in-pot koeling in elkaar zit. Tenslotte kan je zelf ook energie opwekken met een energiefiets en een handbike.
Kortom een ideale gelegenheid om letterlijk eens te proeven van de toekomst.
Steven liet de herbergiers weten dat Lieven Scheire ook gaat afkomen, allicht brengt hij het nieuwste model van de solarcooker mee.

Gegevens

Datum:
22 juli 2012
Tijd:
12:00 - 15:00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>