Evenementen worden geladen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is geweest.

Van haar tot draad, De buurt bij het haar gegrepen: Een hobbykapster, spinster en breister met de handen in het haar.

23 juni 2012 @ 15:00 - 18:00

Op 23 juni 2012, vanaf 14 u gaan ze U, beste vrijwiliger, ontdoen van (een deel van) uw harige begroeiing. Uw haar wordt vervolgens verzameld en met behulp van een heus spinnenwiel omgezet in DE DRAAD VAN DE BUURT. En een ervaren breister maakt meteen de meest menselijke en unieke sjaal die men zich kan inbeelden.
Het hebbeding belandt uiteraard in ‘de kast van 110 dagen’ van herberg Macharius.

Enkele bekende koppen met voldoende haar of baard hebben al toegezegd om zich in dit experiment te begeven. Een museumdirecteur, een theaterdirecteur, een journalist,… om maar iets te zeggen. Wij laten hen graag vertellen tijdens de kappersbeurt.
We zijn nog op zoek naar meer mannen en vrouwen met schone lange manen. Vandaar:
OPROEP AAN HEREN EN DAMES MET EEN BEHOORLIJKE BEGROEIING EN ENIGE DURF
Kom naar de Machariusherberg en laat u gratis kortwieken door Greet Riebbels. Schenk vervolgens uw lokken aan Veerle Tytgat en haar spinnewiel. En moedig Simonne Van de Wiele aan om de ‘mensenwol’ in een flinke brei te verwerken. Bel voor meer details met Greet op 0486 26 00 14

Wie zijn we?
Greet Riebbels woont in de Sint-Mchariusstraat. Normaalgezien is ze actief in communicatie, in een wetenschappelijke instelling, in de stad. Maar ze stelt haar familiale kapperservaring graag ten dienst van de ‘BUURTDRAAD’ (met d in ‘t midden).

Veerle Tytgat is textielontwerpster en maakte ooit haar eindwerk over menselijk haar. Tegenwoordig experimenteert ze vooral met natuurlijke kleurstoffen maar voor deze speciale gelegenheid haalt ze haar spinnenwiel nog eens van zolder. Ze komt voor deze oefening de wijk binnendringen vanuit Gent Binnenstad.

Simonne Van De Wiele is 82, en woont al ‘heel haar leven’ op de Voorhoutkaai. Ze is sinds anderhalf jaar ook echt oma. Ze kan breien als de beste, maar deed het nooit eerder met een ‘mensendraad’.

Gegevens

Datum:
23 juni 2012
Tijd:
15:00 - 18:00

1 reactie op Van haar tot draad, De buurt bij het haar gegrepen: Een hobbykapster, spinster en breister met de handen in het haar.

  • avatar Bart zegt:

    daar gaat (een stukje van) mijn baard, benieuwd wat daarvan te spinnen valt, wordt helaas wel saai grijs, tenzij er vooraf een kleurspoelingsken is voorzien ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>