Evenementen worden geladen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is geweest.

Macharius goes Congo, het conflict in Oost-Congo en honing uit Kalonge

25 juli 2012 @ 20:00 - 22:00

Oost-Congo is een van de meest getroebleerde regio’s ter wereld – al vijftien jaar wordt dit wondermooie gebied, volgens sommigen het paradijs op aarde, geteisterd door geweld en onveiligheid. Op deze avond proberen we het conflict in kaart te brengen, onder meer aan de hand van (ook zeer recente) foto’s die we ontvingen van mensen ter plekke. Een van hen, Patrick Muligano Murhula uit Bukavu, Zuid-Kivu, verblijft tot 26 juli in onze wijk. Hij zal samen met John Vandaele duiding geven bij het conflict.

Hoewel Zuid-Kivu sinds lang geteisterd wordt door allerlei gewapende groepen, investeren mensen toch in iets duurzaams. In Miti en Mudaka, dicht bij Bukavu, organiseert de bevolking de opvang van weeskinderen van verschillende afkomst. Een engagement voor vrede te midden van etnische verdeeldheid. Met behulp van een rollend kapitaal van geiten en cavia’s (gekocht met wat Gentse steun) wordt het schoolgeld voor de wezen betaald. De betrokkenen willen tevens de productie van honing naar een hoger niveau tillen door hem ook te verkopen.

Patrick bracht honing mee uit het hooggelegen Kalonge waar de bijen in de bergoerwouden van het park Kahuzi-Biega (Unesco-werelderfgoed) heel wat nectar vinden. Op die avond proeven we die heerlijke honing.

Gegevens

Datum:
25 juli 2012
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenementencategorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>