Evenementen worden geladen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is geweest.

Het Kalotaszeg trio op het herberg podium

24 juni 2012 @ 20:00 - 22:00

Tcha Limberger, de bekende Belgische Roma gitarist, -zanger en –violist, speelt niet alleen Django-muziek. Sinds enkele jaren stort hij zich met volle overgave op de traditionele Hongaarse volksmuziek uit Transsylvanië. Uit de grond van zijn hart zingt en speelt hij de eeuwenoude en hartverscheurende hajnali’s (klaagliederen) en pijlsnelle legényes (jongensdansen). Hij treedt daarmee in het voetspoor van zijn grote idool en leraar: de in 2006 overleden Samu “Netti” Fodor. Zijn trio wordt gecompleteerd door twee leden van de voormalige Méra Gipsy Band, Rudi Toni en Viktor Berki.

De volksmuziek uit Kalotaszeg behoort tot het mooiste van het Hongaarse erfgoed. Enerzijds kent men daar prachtige, ontroerende, eeuwenoude klaagliederen en opzwepende dansmuziek, anderzijds heeft de westerse invloed verfijnde harmonieën toegevoegd. IJzersterke melodielijnen en verrassende akkoordenschema’s zijn het gevolg.

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar: Vroeg komen is de boodschap.

Gegevens

Datum:
24 juni 2012
Tijd:
20:00 - 22:00

1 reactie op Het Kalotaszeg trio op het herberg podium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>